19.12.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

УЧЕШЋЕ У РАДИОНИЦИ ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ МАТЕМАТИКЕ

Учешће у радионици Центра за промоцију математике:

«ГЕОМЕТРИЈА ПРИРОДЕ – Платонова тела у контексту пејзажне архитектуре»

(Организација: Биљана Стојичић, професор физике и Зорица Маринковић, професор математике)

Интерактивна изложба „Шума знања“ свечано је отворена 17. децембра, у 19 часова, у изложбеном простору Робне куће Београд, у Кнез Михаиловој улици број 5, у Београду. Организатори изложбе су Центар за промоцију науке и Шумарски факултет Универзитета у Београду.

У оквиру изложбе организоване су и радионице од којих је једна, «ГЕОМЕТРИЈА ПРИРОДЕ – Платонова тела у контексту пејзажне архитектуре». У два термина, 18. и 19. децембра учесници радионице су били и ученици наше гимназије.

Издвајам из писма домаћина:

“Заиста је било велико задовољство радити са Вашим ђацима.Јако су лепо реаговали и одговорили на задату тему радионице под називом: «ГЕОМЕТРИЈА ПРИРОДЕ – Платонова тела у контексту пејзажне архитектуре».Драго ми је да смо кроз заједнички рад успоставили контакт и надам се да је ово почетак даље успешне сарадње. Биће ми веома драго да са својим ђацима посетите Шумарски факултет у јануару месецу када поставимо изложбу «Радионица геометрија» у нашем простору одређеном за те сврхе на факултету.Још једном Вам се захваљујем и срдачно Вас и Ваше ђаке поздрављам, др Биљана Јовић, доцент Универзитета у Београду, Шумарски факултет.”

Зорица Маринковић

професор математике

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.