19.12.2013.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

УЧЕШЋЕ У РАДИОНИЦИ ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ МАТЕМАТИКЕ

Учешће у радионици Центра за промоцију математике:

«ГЕОМЕТРИЈА ПРИРОДЕ – Платонова тела у контексту пејзажне архитектуре»

(Организација: Биљана Стојичић, професор физике и Зорица Маринковић, професор математике)

Интерактивна изложба „Шума знања“ свечано је отворена 17. децембра, у 19 часова, у изложбеном простору Робне куће Београд, у Кнез Михаиловој улици број 5, у Београду. Организатори изложбе су Центар за промоцију науке и Шумарски факултет Универзитета у Београду.

У оквиру изложбе организоване су и радионице од којих је једна, «ГЕОМЕТРИЈА ПРИРОДЕ – Платонова тела у контексту пејзажне архитектуре». У два термина, 18. и 19. децембра учесници радионице су били и ученици наше гимназије.

Издвајам из писма домаћина:

“Заиста је било велико задовољство радити са Вашим ђацима.Јако су лепо реаговали и одговорили на задату тему радионице под називом: «ГЕОМЕТРИЈА ПРИРОДЕ – Платонова тела у контексту пејзажне архитектуре».Драго ми је да смо кроз заједнички рад успоставили контакт и надам се да је ово почетак даље успешне сарадње. Биће ми веома драго да са својим ђацима посетите Шумарски факултет у јануару месецу када поставимо изложбу «Радионица геометрија» у нашем простору одређеном за те сврхе на факултету.Још једном Вам се захваљујем и срдачно Вас и Ваше ђаке поздрављам, др Биљана Јовић, доцент Универзитета у Београду, Шумарски факултет.”

Зорица Маринковић

професор математике

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.