26.10.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Позоришна турнеја

Почела је позоришна турнеја 2-2 2-7 2-8 и 2-9! Деведесеторо ђака са својим професором Сањом Каљевић одгледало је "Кир Јању" у Народном позоришту, 24.октобра. После прочитане и обрађене лектире имали су прилику да упореде намере и идеје писца са модерним и комерцијалним решењима модерне режије.

Са пажњом и позоришном културом, која је била пример другим школама и групама грађана, ученици су одгледали представу поштујући и уважавајући труд уметника. Добру глуму појединаца наградили су аплаузом, али су праву позоришну критику развили на часовима књижевности који су уследили следећег дана. Замерке су биле бројне и поткрепљене објашњењима и образложењима. Они желе да се поштују идеје писаца и не мења дух епохе у којој је дело настало. Високе критеријуме поставили су им писци чије књиге са пажњом и љубављу читају. Такви су ђаци Земунске гимназије.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.