25.12.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

„Упрљајмо руке за чистији парк“

Ученици Земунске гимназије, одељења 4-1, 4-4, 4-5, 4-10, 2-7 и 2-3 су 25.11.2016. године учествовали у акцији која је имала за циљ подизање свести о заштити животне средине.

У акцији су сем ученика узели учешће професори Радовановић Дарко, Милојевић Страхиња и Перовић Зорица. Испред ЈКП Зеленило са подручја Земун, у акцији је учествовао Владан Стојановић који је ученицима давао инструкције и средства за чишћење. Акција је реализована за сат времена, и током акције су очишћене све зелене површине и испражњене све канте у Градском парку Земун. Целу акцију су медијски пропратили Душан Чавић и Душан Шапоња аутори емисије „Марка Жвака“. На крају су Владан Стојановић и професор Дарко Радовановић заједно са ученицима испред Земунске гимназије одсвирали и отпевали неколико песама.

Захваљујемо се ЈКП Зеленилу који су нам одобрили акцију, директору Земунске гимназије Милошу Бјелановићу, професорима: Вукосави Живковић, Анђи Лазовић, Јелени Манојловић, Јасмини Перишић и Вери Перић.

Зорица Перовић

https://www.youtube.com/watch?v=miQz2QjJR5U

https://www.youtube.com/watch?v=g_i3LFJQMVc

https://www.youtube.com/watch?v=5xpW_oxvP7U

https://www.youtube.com/watch?v=qJhO4MuU0Lk

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

„Не постоји ништа узбудљивије од повратка на место које је остало у човеку, и носи се као драгоценост. Нису у питању само рачи и осећања, већ нешто неизрециво, оно што човеку казује да је тамо где заправо треба да буде. Сваки повратак у Гимназију је само долазак на то место са којег никада нисам отишао.“ (Давид Албахари 31.03.1997.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.