25.12.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

„Упрљајмо руке за чистији парк“

Ученици Земунске гимназије, одељења 4-1, 4-4, 4-5, 4-10, 2-7 и 2-3 су 25.11.2016. године учествовали у акцији која је имала за циљ подизање свести о заштити животне средине.

У акцији су сем ученика узели учешће професори Радовановић Дарко, Милојевић Страхиња и Перовић Зорица. Испред ЈКП Зеленило са подручја Земун, у акцији је учествовао Владан Стојановић који је ученицима давао инструкције и средства за чишћење. Акција је реализована за сат времена, и током акције су очишћене све зелене површине и испражњене све канте у Градском парку Земун. Целу акцију су медијски пропратили Душан Чавић и Душан Шапоња аутори емисије „Марка Жвака“. На крају су Владан Стојановић и професор Дарко Радовановић заједно са ученицима испред Земунске гимназије одсвирали и отпевали неколико песама.

Захваљујемо се ЈКП Зеленилу који су нам одобрили акцију, директору Земунске гимназије Милошу Бјелановићу, професорима: Вукосави Живковић, Анђи Лазовић, Јелени Манојловић, Јасмини Перишић и Вери Перић.

Зорица Перовић

https://www.youtube.com/watch?v=miQz2QjJR5U

https://www.youtube.com/watch?v=g_i3LFJQMVc

https://www.youtube.com/watch?v=5xpW_oxvP7U

https://www.youtube.com/watch?v=qJhO4MuU0Lk

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.