22.12.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Предавање о електронском насиљу

Тим за безбедност Ученичког парламента организовао је предавање у петак 22.12.2017. у свечаној сали Земунске гимназије уз присуство директора, координатора Ученичког парламента, професора и ученика прве, друге и треће године на тему електронског насиља. Оно је одржано у оквиру годишњег пројекта тима за безбедност ,,Реци не насиљу!“.

Гост на предавању био је Миодраг Сулејмановић, представник полицијске управе града Београда, који је својим излагањем и приложеним видео материјалом успео да подигне свест о проблему насиља на интернету.

Након закључка са састанка Тима за заштиту од насиља, злостављања и занемаривања (присуствовао координатор тима за безбедност) да је у школској 2016/2017. години овај облик насиља био у порасту, ради информисања ученика али и осталих учесника у раду школе о проблему иницирано је ово предавање. Циљ је био да се прикаже шта се све сматра електронским насиљем, јер често извришилац и није свестан да одређене активности могу веома повредити осећања, углед и интегритет неке особе.

Током једночасовног предавања актери су кроз дијалог разматрали случајеве на које је предавач указао. Уколико постоји злоупотреба одређених садржаја на интернету, које за циљ има дискриминисање или исмевање, потребно је потражити помоћ у решавању проблема.

Породица је означена као главни ослонац свакога над ким се врши насиље, али уколико не постоји близак однос са њеним члановима, указано је да проблем треба предочити: разредном старешини, психологу или особи од поверења која има више искуства, али га свакако треба изнети полицијским службеницима, који имају могућност заштите и проналажења насилника.

Сматрамо да је ово предавање позитиван корак у борби са насиљем, за шта потврду налазимо у питањима и закључцима које су ученици износили, због чега тим за безбедност и постоји – да буде подршка ученицима које представља!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.