07.03.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Заједно смо најјачи

Тим за превенцију насиља, злостављања и занемаривања Земунске гимназије, Канцеларије за младе Земун, заједно са професорима Дарком Радовановић, наставником верске наставе и Зорицом Перовић, наставником грађанског васпитања, организовали су предавање за ученике трећег разреда. Ученици одељења 3-7, 3-10 и 3-11. су дана 07.03.2018, у просторијама Канцеларије за младе, присуствовали предавању „Заједно смо најјачи“, о навијању, навијачким групама, насиљу на спортским теренима, као и законским одредбама Кривичног закона Републике Србије којима се регулише недолично понашање и насиље на спортским манифестацијама.

У првом делу предавања ученици су погледали адекватан филм о феномену насиља карактеристичан за навијачку поткултуру , а након тога су их инспектори за сузбијање малолетничке деликвенције Милош Јовановић и Миодраг Сулејмановић, упознали са историјатом насиља у спорту, посебно у фудбалу. У веома живој дискусији ученици су постављали питања, и указивали на проблеме које прате овај феномен. На крају се дошло до одређених закључака: до тога да су навијачи претежно млади људи, које карактерише специфичан систем вредности, језик у коме превладавају жаргонизми и вулгаризми, начин одевања и колективно установљена идеологија. Та идеологија говори о залагањима за одређене вредности, као и то да се у оквиру система врендости уређује и људско понашање.

Зорица Перовић, проф.

Више можете прочитати ОВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

У последњих неколико година обновљено је Соколско планинарско друштво и активно се пење на све планине Србије. Издвојио се у планинарењу Игор Скендер који се 2005. године, као најмлађи члан високогорске српске експедиције попео на Аконкагву, највиши врх Јужне Америке и на крову тог дела света развио заставицу Земунске гимназије. Нажалост Игор је несретним случајем на експедицији у Француској изгубио живот марта 2011.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.