14.05.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

„Упознај себе самог“ Γνώθι Σεαυτόν

Међународна филозофска олимпијада (International Philosophy Olympiad – IPO) одржава се oд 1993. године под патронатом УНЕСКО-а и ФИСП-а. Циљ ове манифестације је, поред популаризације филозофије, развијање филозофске радозналости ученика као и критичког и креативног мишљења, промишљање о филозофским проблемима у науци, друштву и уметности савременог света и интелектуална размена међу младим људима различитих земаља.

У периоду од 16. до 18. марта у Пожаревцу, у Пожеравачкој гимназији под покровитељством Српског филозофског друштва, одржана је Филозофска олимпијада. Реч је о Републичком такмичење из филозофије које има специфичне пропозиције, јер се есеј на задату тему пише на енглеском језику, и у ограниченом времену. Ученик Земунске гимназије Матвејев Валеријан, одељење IV-6, је успешно представљао нашу школу и остварио запажен резултат.

На такмичењу у писању филозофског есеја, Cognitia Libera које организује Образовно систем Руђер Бошковић, Валеријан је остварио пласман у финале, које је одржано 12.05.2018.год. Да је реч о ученику који је надарен за филозофију говори и чињеница да је његов есеј Реципроцитет љубави, објављен у часопису за ученике и професоре средњих школа Огледало.

Зорица Перовић, проф

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Вилим Меснер (1904-1988.) - Вилика (како смо га из љубави звали), предавао је у нашем заводу географију и био један од најпопуларнијих професора у Земунској гимназији. Меснер је био и најбољи организатор екскурзија за наставнике и ученике. Његова највећа љубав (још од детињства) била је атлетика. Био је творац атлетског клуба у Земуну и осам година био државни рекордер у бацању копља; првак државе и Балкана и учесник олимпијских игара у Амстердаму и Лос Анђелесу.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.