21.12.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Такмичење пословни изазови

Ученици Александар Пешић, Никола Милосављевић и Филип Стевановић из одељења 3-11, су 21.12.2018. године као представници Земунске гимназије узели учешће на Регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама, које се одржало у Београду. Такмичење је одржано у организацији Достигнућа младих, а под поковитељством Министарства просвете, омладине и спорта, УСАИД (USAID), Уни кредит банке и Универзитета Метрополитан.

Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

Регионално такмичење Пословни изазов је једнодневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“-задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Тимови уз помоћ пословних волонтера осмишљавају решење овог проблема и презентују га пред жиријем. Овогодишњи задатак односио се на осмишљавање производа или услуге која ће одшкринути врата и продужити време боравка у природи, а 22 тима је покушало да осмисли најбоље решење.

Ученик Никола Милосављевић је са својим тимом освојио прво место и пласман на Републичко такмичење.

Зорица Перовић

Више информација можете пронаћи на званичној фејсбук страници Достигнућа младих у Србији

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.