6.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Земунска гимназија – Најбоља међу најбољима

Друштво „Свети Сава“ је и ове године, сада већ традиционално, расписало међународни књижевни конкурс за ученике основних и средњих школа РепубликеСрбије, РепубликеСрпске и дијаспоре. Пристигло је неколико стотина радова. Међу пристиглим радовима, издвојио се текст са изванредним естетским карактеристикама, посебним надахнућем и изражајношћу. Такозвану Велику награду, највеће ученичко признање, добила је наша матуранткиња Уна Коларић, ученица IV3, за текст под називом „Српски манастири – симболи светосавља“.Са поносом истичемо да то није све на интернационалном плану. Прва награда припала је такођеовогодишњој матуранткињи, ученици IV1, Милици Грдинић. У препуној сали Народне библиотеке Србије, уручене су им вредне награде. Поред дивних ученика, наша гимназија може да се похвали и успешним професорима српског језика и књижевности, мр Валентином Вукмировић Стефановић и др Вукосавом Живковић. Једногласном одлуком Извршног и Управног одбора Друштва „Свети Сава“, додељена је професорки српског језика и књижевности у Земунској гимназији др Вукосави Живковић, плакета и велико признање „запосебан допринос у раду и активности Друштва, а на добробит српског народа“.

Фонд бивших ученика и професора Земунске гимназије, наградио је ђаке који су написали најуспешније текстове на тему светосавља. Додељене су три треће, две друге и једна прва награда.

Треће место, ове године, припало је: Милошу Томићу ученику I11, Анђели Павловић ученици II9 и Катарини Ненадовић ученици IV3.

Друго место припало је: Василију Раковићу ученику II11 и Милици Грдинић ученици IV1.

Освајач прве светосавске награде је Уна Коларић, ученица IV3, која је свој првонаграђени рад прочитала на прослави Дана Светог Саве у Свечаној сали Земунске гимназије.

Честитамо!

Милица Грдинић

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.