9.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Радионица о роману Сеобе Милоша Црњанског

На традиционалном шездесетом Зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности, одржаном и ове године на Филолошком факултету у Беграду, две професорке Земунске гимназије – др Вукосава Живковић и мр Валентина Вукмировић Стефановић представиле су своју радионицу под називом „Традиционални и иновативни видови у тумачењу романа Сеобе Милоша Црњанског“ 1. фебруара 2019.

Радионица је била сконцентрисана на представљање пре свега конкретног примера добре наставне праксе, унутарпредметне и међупредметне корелације, спреге наставних и ваннаставних активности, савремених облика рада, као и садејства модерних и класичних принципа у извођењу конкретног наставног садржаја.

Укупно 149 колега из целе Србије, колико их је присуствовало на наведеној радионици, оценило ју је једном од најуспешнијих на целом семинару.

Зимски семинар - радионица

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: књижевници и преводилоци – поред поменутих Милоша Ђурића и Рашка Димитријевића, поињемо Миховила Комбола, Кирила Тарановског, Оту Бихаљи Мерина, Милоша Бандића, Жарка Радаковића, Зорана Живковића, Душана Иванића, Наду Маринковић и Србу Митровића...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.