9.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Радионица о роману Сеобе Милоша Црњанског

На традиционалном шездесетом Зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности, одржаном и ове године на Филолошком факултету у Беграду, две професорке Земунске гимназије – др Вукосава Живковић и мр Валентина Вукмировић Стефановић представиле су своју радионицу под називом „Традиционални и иновативни видови у тумачењу романа Сеобе Милоша Црњанског“ 1. фебруара 2019.

Радионица је била сконцентрисана на представљање пре свега конкретног примера добре наставне праксе, унутарпредметне и међупредметне корелације, спреге наставних и ваннаставних активности, савремених облика рада, као и садејства модерних и класичних принципа у извођењу конкретног наставног садржаја.

Укупно 149 колега из целе Србије, колико их је присуствовало на наведеној радионици, оценило ју је једном од најуспешнијих на целом семинару.

Зимски семинар - радионица

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

У последњих неколико година обновљено је Соколско планинарско друштво и активно се пење на све планине Србије. Издвојио се у планинарењу Игор Скендер који се 2005. године, као најмлађи члан високогорске српске експедиције попео на Аконкагву, највиши врх Јужне Америке и на крову тог дела света развио заставицу Земунске гимназије. Нажалост Игор је несретним случајем на експедицији у Француској изгубио живот марта 2011.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.