27.5.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Mатуранти Земунске гимназије у гостима код песника Матије Бећковића

У препуној сали Музеја ПТТ, 22.маја 2019.године одељење 4.5, матуранти Земунске гимназије, имали су два необична часа књижевности. Наставну јединицу ,,Избор из поезије Матије Бећковића" обрадили су уз живу реч самог песника. Пуна два сата песник је казивао своју поезију и своје животне мудре закључке. Смењивао се смех, горчина, туга, ређали су се мотиви највеће љубави, детињства, осуде, опомене, смеха и упозорења. Свака је песма нашла свог читаоца, свака емоција је дошла до свог срца. Песник је био неуморан, расположен и обрадован јер је толико младих било међу публиком.

Оно највредније што носе матуранти са ове књижевне вечери је песникова истина о књизи:,, Телефони, таблети, рачунари застаревају, кваре се и морају да се баце; књига је вреднија што је старија!

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: књижевници и преводилоци – поред поменутих Милоша Ђурића и Рашка Димитријевића, поињемо Миховила Комбола, Кирила Тарановског, Оту Бихаљи Мерина, Милоша Бандића, Жарка Радаковића, Зорана Живковића, Душана Иванића, Наду Маринковић и Србу Митровића...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.