17.06.2022.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПРОМОЦИЈА ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ - ЗАЈЕДНО ДО ЗНАЊА

Поштовани пријатељи,

Промоција Земунске гимназије "ЗАЈЕДНО ДО ЗНАЊА" биће одржана 18.06.2022. године, од 10 до 13 часова, у нашој школи - која је једна од најстаријих и најбољих установа културе и образовања у Србији!

Дођите да упознате професоре који ће бити ту да младе људе упуте у чаробни свет знања, али и других спознаја које могу бити корисне у животу, у духовном, али и практичном смислу!

Дођите да из прве руке сазнате, од професора и ученика, као функционише наша школа!

Дођите да видите како блиста реновирана гимназија, са најсавременијим наставним средствима!

Дођите да видите шта радимо, шта ћемо радити, шта планирамо, и шта сањамо!

Али пре свега, дођите да се упознамо - и да сазнате зашто наши ђаци у огромном броју уписују жељене факултете, као корисници буџета, дакле без плаћања школарине!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.