НЕДЕЉА ФИЛОЗОФИЈЕ

PRETRAGA
Поделите ову страну:

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА ``НЕДЕЉА ФИЛОЗОФИЈЕ`` У ГИМНАЗИЈИ ``ПЕТРО КУЗМЈАК`` РУСКИ КРСТУР

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА НЕДЕЉА ФИЛОЗОФИЈЕ

Видео запис можете погледати на следећем линку:

ПЕТРО КУЗМЈАК ГИМНАЗИЈА

Видео запис можете погледати на следећем линку:

„Мислим, дакле постојим“

Трајање пројекта: Недељу дана, од 23.03. 2020 до 29.03.2020. године.

Локација пројекта: Република Србија

Обухваћени су:

Универзитетски центри, Филозофски факултети у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици, Српско филозофско друштво, Институт за филозофију, Центар за промоцију науке и већи део средњих школа у општинама Србије, књижаре, галерије, тргови, музеји, центри културе и други пригодни објекти и места за промоцију.

Носилац пројекта: Земунске гимназије

Институција која подржава пројекат: Српско филозофско друштво

Аутор: Зорица Перовић, проф. Земунске гимназије

Координатори: Мирко Марковић, проф. Гимназија „Вук Караџић“, Лозница и Зорица Перовић, проф. Земунска гимн азија

И маил: nedeljafilozofije@gmail.com

Линк за пријаву: https://forms.gle/scSMi8mXt2EDL33VA

Опис пројекта:

Недеља филозофије се одвија под слоганом „Мислим, дакле постојим!“, а за тему има значај критичког мишљења за живот појединца и демократско друштво. Недеља филозофије се реализује у општинама и градовима Републике Србије као децентрализована манифестација у периоду од 23. до 29. марта 2020. године.

Циљ нам је да окупимо, пре свега, наставнике филозофије, универзитетске професоре, научне саветнике, библиотекаре, али и друге колегинице и колеге, који би током наведених дана у својим местима на разноврсне начине промовисали филозофију као област људске духовности која значајно утиче на формирање критичког мишљења.

У току пројекта учесници ће различитим активностима (радионице, трибине, филозофски кафеи, представе, изложбе и друге креативне форме) на различитим местима (факултети, школе, галерије, књижаре, тргови, музеји, центри културе и др. пригодни објекти) промовисати филозофске и хуманистичке садржаје и критичку свест. Учесници пројекта треба да припреме и осмисле вишедневне активности током Недеље филозофије. Од учесника пројекта очекује се да доставе повратне информације о реализованој активности (писање картког извештаја и снимање активности које ће бити постављене на сајт), медијску подршку (обавештавање медија на државном и локалном нивоу о планираним активностима и њиховој реализацији, учествовање у ТВ програмима, снимање материјала за промоцију: клипови, кратки филмови и остале форме којима се промовишу рад и активности у оквиру Недеље филозофије).

Недеља филозофије

Недеља филозофије_позивно писмо

Недеља филозофије_пропратно писмо

Позив за састанак у СФД

Састанак у СФД 24.1.2020.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.