"Ја имам таленат"

PRETRAGA
Поделите ову страну:

"Ја имам таленат": Професорка пева и ђацима на часу

Да је Наташа Павловић финалисткиња шоу-програма “Ја имам таленат” омиљена професорка и колегиница свих ученика и колектива Земунске гимназије, имали смо прилике да се уверимо и сами када смо им дошли у изненадну посету. Колеге хвале њене певачке способности, а ученици тврде да је опуштена, духовита, те да им неретко и запева на часу.

Док смо пред Земунском гимназијом чекали Наташу Павловић, професорку латинског и грађанског васпитања, затекли смо групу матураната, те смо их одмах салетели са питањима да ли су пратили професоркин наступ у “Таленту” и да ли се променила према њима од како је постала позната.

- Она је на првом месту добар човек и супер је професорка. Баш је опуштена и није уопште строга. Сви навијамо за њу и волели бисмо да победи јер мислимо да би јој та награда баш значила - каже Никола, док његови другари добацују да професорку сви подржавају и да ће и у финалу гласати за њу.

У међувремену је стигла и сама Наташа а на самом улазу школе пришла јој је ученица и не обраћајући пажњу на наше присуство, обасула је комплиментима.

- Јао, професорка, гледала сам вас, баш сте били добри. И да знате, гласала сам за вас. Честитам, честитам! - изговара брзо док се рукује са професорком и утрчава у школу пре него што смо стигли да је питамо за име.

- Она је будућа глумица - обавештава нас Наташа и објашњава да су и у претходној генерацији имали ученика који је успео да се упише на ФДУ. Дакле, таленти се брижљиво негују у овој школи и међу ученицима и међу професорима. У том тренутку се огласило звоно, па смо пожурили да стигнемо на време на час у ИИ/2. Жамор који је допирао из учиниоце полако се умиривао док је Наташа за катедром записивала одсутне, а ми смо искористили прилику да још једном питамо неке од ученика каква је Наташа.

- Супер је, опуштена, духовита... Гледали смо је у “Таленту” и нама је неколико пута певала на часу - каже Кристина и додаје да су сви одушевљени због професоркиног успеха. Пошто је констатовала да домаћи поново није спремљен, али и да нема креде, Наташа се насмејала и послала редаре по креду, па је час могао да почне.

- Стали смо код апсолутног аблатива. Пишите: ако је предикат конструкције именски уместо партиципа стоје... - стрпљиво је диктирала Наташа док је око тридесетак главица заронило у своје свеске и уредно бележило примере написане на табли. Како смо схватили, ближи се писмени задатак, а примери које им је Наташа диктирала тог дана наћи ће се међу задацима.

Пошто се час завршио, одлучили смо да свратимо и до зборнице где су нас Наташине колегинице дочекале са великим узбуђењем.

- Наташа је дивна, а је л‘ знате да је са професорком српског направила мјузикл „Бриљантин” и да су победиле на републичком? Сви навијамо за њу и сви смо гласали у полуфиналу. Често смо ми њу слушали како пева у „Академији“ - коментаришу углас и не престају да сипају комплименте на Наташин рачун.

Директор

- Ми смо јако поносни на Наташу! Наша школа је позната по томе што негује таленте и међу ученицима и међу професорима, а из ове школе је потекао и хор “Вива Вокс” - похвалио се директор школе Милош Бјелановић, додајући да професори попут Наташе раде и на промоцији саме школе.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.