Најсигурнија образовна установа

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Земун: Провучеш картицу па уђеш у школу!

Земунска гимназија најсигурнија образовна установа, једина са електронском контролом уласка и изласка. У сваком тренутку се зна тачан број присутних ученика

ЗЕМУНСКА гимназија је најбезбеднија образовна установа у Србији. Ово је једина школа у нашој земљи која је увела идентификационе картице, без којих је немогуће ући и изаћи. Иако је нови систем уведен још прошле године, ђацима је дато времена да се навикну, па је тек са почетком другог полугодишта систем потпуно пуштен у функцију.

Како објашњава Милош Бјелановић, директор Земунске гимназије, тренутно је на снази "блажи режим", који подразумева да један ученик може да уведе два друга из одељења на исту картицу. Разлог за то је што су неки ђаци изгубили "легитимације", па је у току поступак издавања дупликата. Када то буде завршено, пооштриће се систем контроле уласка и изласка.

- Ученици су дужни да при сваком уласку и изласку из школе очитају своје картице, јер не могу другачије ући - објашњава Бјелановић. - Систем ради 24 часа дневно, а улазак непознатих лица је немогућ. За госте постоји посебна процедура, па се у сваком тренутку зна колико је ученика у школи. Основни разлог за увођење овог система је безбедност ђака и запослених, а одлуку о увођењу картица донели смо после упада двојице непознатих младића у школу, који су ушли у учионицу и узели дневнике са стола.

ИНФОРМАЦИЈЕ РОДИТЕЉИМА

ПУТЕМ СМС РОДИТЕЉИ земунских гимназијалаца, који то буду желели, моћи ће да добијају информацију о присутности њиховог детета у школи путем СМС поруке. Неопходно је да напишу захтев школи да то желе, али по речима директора Бјелановића, управи још није стигао ниједан допис.

ТАЧНО СЕ ЗНА КО БЕЖИ СА ЧАСА

ДИРЕКТОР Милош Бјелановић истиче да ђаци нису негодовали због увођења картица, већ више из страха да ће бити контролисани, односно да ће разредне старешине у сваком моменту знати ко је побегао са часа. Систем је тако направљен да је немогуће да неко откуца туђу картицу.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

У последњих неколико година обновљено је Соколско планинарско друштво и активно се пење на све планине Србије. Издвојио се у планинарењу Игор Скендер који се 2005. године, као најмлађи члан високогорске српске експедиције попео на Аконкагву, највиши врх Јужне Америке и на крову тог дела света развио заставицу Земунске гимназије. Нажалост Игор је несретним случајем на експедицији у Француској изгубио живот марта 2011.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.