Сусрет гимназија

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Сусрет српских гимназија из региона у Земуну

У склопу прославе Дана школе Земунске гимназије, која друштвену улогу која јој је поверена обавља 150 година, ова образовна институција организоваће сусрет српских гимназија из региона од 13. до 15. октобра.

Циљеви манифестације на којој ће Земунска гимназија угостити ученике и професоре српских гимназија “Доситеј Обрадовић из Темишвара и “Никола Тесла” из Будимпеште, су повезивање српских гимназија из региона са матицом, развој сарадње на релацији академска јавност - гимназија, као и унапређење школског система.

Главна тема ових сусрета, под називом “Комуницирај ћирилицом”, осмишљена је као посебан осврт на живот и дело Доситеја Обрадовића, а за ученике и професоре гостујућих гимназија, биће приређен и богат културни програм.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.