Сусрет гимназија

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Сусрет српских гимназија из региона у Земуну

У склопу прославе Дана школе Земунске гимназије, која друштвену улогу која јој је поверена обавља 150 година, ова образовна институција организоваће сусрет српских гимназија из региона од 13. до 15. октобра.

Циљеви манифестације на којој ће Земунска гимназија угостити ученике и професоре српских гимназија “Доситеј Обрадовић из Темишвара и “Никола Тесла” из Будимпеште, су повезивање српских гимназија из региона са матицом, развој сарадње на релацији академска јавност - гимназија, као и унапређење школског система.

Главна тема ових сусрета, под називом “Комуницирај ћирилицом”, осмишљена је као посебан осврт на живот и дело Доситеја Обрадовића, а за ученике и професоре гостујућих гимназија, биће приређен и богат културни програм.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Професори МилетаСајић и Стеван Радовановић обојили су другу половину XX века у Гимназији. Први васпитавајући ученике да је сусрет са уметношћу најбогатији део живота, а други је свој стваралачки таленат преточио у десетину књига о Земуну, земунској култури и културним посленицима Земуна.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.