Хор и оркестар

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Музикална Гимназија

На пољу музике у школи постоје две секције

-хорска и оркестарска.

Хор је по саставу женски,састављен од ученица 1.до 4.разреда школе.

Задњих година је велико интересовање за ову секцију јер је води проф.солопевања,А.Лазовић. Обзиром да доста ученица похађа истовремено и муз.школе "К.Манојловић","Станковић"јавља се све веће интересовање и на пољу соло певања те камерних певачких састава.

Сваког октобра се одржава пријем нових чланица и оне се деле по гласовима.У току редовних певачких проба вежбама распевавања и вокализама се лагано савладава и певачка техника која је битан предуслов за квалитетан звук хора.

Репертоар је разноврстан почевши од популарних мелодија,преко етно музике до нумера из познатих мјузикла.

Хор има редовне наступе у Свечаној сали школе која је предивна као амбијент,врло акустична и има клавир,те дивну сцену тј.позорницу.

Осим традиционалних наступа,новогодишњи концерт муз.секције је постао важан догађај у школи и нешто што је запажено и врло посећено од стране ученика,професора,те родитеља.

Оркестарска секција је променљивог карактера и сваке године приступају ученици који свирају разноврсне инструменте.Са њима се раде инструменталне нумере,али у последње време камерни оркестар је све већа подршка хорској секцији школе.

У плану је читав низ нових концерата секције и у припреми су нови разноврсни програми.

Редовно се наставља сарадња са бившим ученицима школе који су активно наставили да се баве музиком и они често наступају као гости и подршка новом чланству.

Осим школе секција често наступа и у "Дому ваздухопловства",Земун,"Руском дому",и другим амбијентима у зависности од манифестације.

Прочитајте План рада секције ХОР И ОРКЕСТАР Земунске гимназије у школској 2016/2017. години!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.