Хор и оркестар

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Музикална Гимназија

На пољу музике у школи постоје две секције

-хорска и оркестарска.

Хор је по саставу женски,састављен од ученица 1.до 4.разреда школе.

Задњих година је велико интересовање за ову секцију јер је води проф.солопевања,А.Лазовић. Обзиром да доста ученица похађа истовремено и муз.школе "К.Манојловић","Станковић"јавља се све веће интересовање и на пољу соло певања те камерних певачких састава.

Сваког октобра се одржава пријем нових чланица и оне се деле по гласовима.У току редовних певачких проба вежбама распевавања и вокализама се лагано савладава и певачка техника која је битан предуслов за квалитетан звук хора.

Репертоар је разноврстан почевши од популарних мелодија,преко етно музике до нумера из познатих мјузикла.

Хор има редовне наступе у Свечаној сали школе која је предивна као амбијент,врло акустична и има клавир,те дивну сцену тј.позорницу.

Осим традиционалних наступа,новогодишњи концерт муз.секције је постао важан догађај у школи и нешто што је запажено и врло посећено од стране ученика,професора,те родитеља.

Оркестарска секција је променљивог карактера и сваке године приступају ученици који свирају разноврсне инструменте.Са њима се раде инструменталне нумере,али у последње време камерни оркестар је све већа подршка хорској секцији школе.

У плану је читав низ нових концерата секције и у припреми су нови разноврсни програми.

Редовно се наставља сарадња са бившим ученицима школе који су активно наставили да се баве музиком и они често наступају као гости и подршка новом чланству.

Осим школе секција често наступа и у "Дому ваздухопловства",Земун,"Руском дому",и другим амбијентима у зависности од манифестације.

Прочитајте План рада секције ХОР И ОРКЕСТАР Земунске гимназије у школској 2016/2017. години!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.