Планинарска секција

PRETRAGA
Поделите ову страну:

На висини задатка

УВОД

Сваки слободан викенд ученика Земунске гимназије, красе незаборавни једнодневни и дводневни излети по читавом простору Србије, а распусте могу да улепшају путовања чак и у Грчку или Италију. Професори заслужни за то, који воде рачуна о нама на тим путовањима су професор географије Младјан Јанковић и професор физичког Милош Бјелановић.

На тим излетима не само да може да се свашта научи о нашој земљи и о њеним природним богатсвима, већ се стичу дуготрајна пријатељства која се на сваком следећем излету употпуњују.

У разне авантуре и путовања као најинтересантније убрајамо : многобројне излете на Руднику, Дивчибарима или на пример путовања преко границе, у Грчку, у којој смо провели незаборавних 10 дана, стекли доживотна пријатељства, а неки од нас који су први пут били на мору без родитеља, стекли су доживотна искуства.

Значи, на сваком излету, сви смо “соколови” (укључујући и професоре, који не дозвољавају да их другачије ословљавамо), сви смо једнаки, сваку шетњу прати песма, редовна спортска такмичења из разних врста спортова, где углавном фанови Црвене Звезде играју против фанова Партизана, а сваки пут кад излету додје крај и кад додје време да се вратимо кући, сви снуждени улазимо у аутобус. Али свакако нас све држи помисао да већ следећи викенд мозе да нас чека нова пустоловина, нови неистражени простор који чека само на нас.

Дакле из свега овога сто сте чули, ако сте вољни да се дружите, волели бисте да видите делове земље које нисте имали прилику до сада да видите пођите са нама на ове незаборавне авантуре. Нећете се покајати, а ако сумњате питајте многобројне ђаке ове и других школа да вам у 5 минута испричају како ови излети могу да буду сјајни или погледајте многобројне слике ии снимке којима смо овековечили сваки излет, од којих ћемо најлепше објавити да сви могу да виде како занимљиви ови излети могу да буду.

Прочитајте план рада ПЛАНИНАРСКЕ секције Земунске гимназије у школској 2016/2017. години!

Упис

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.